Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Οργανωτικές αρχές ενός Πανεθνικού - Παλλαϊκού Κινήματος

Οργανωτικές αρχές ενός Πανεθνικού - Παλλαϊκού Κινήματος
 Το αίτημα ενός πραγματικού εκδημοκρατισμού, όχι ως απλής διαδικασίας, αλλά ως θεμελιώδους καθεστωτικού μετασχηματισμού, καθίσταται σήμερα περισσότερο επιτακτικό από ποτέ.
Κορνήλιος Καστοριάδης
Με την ανωτέρω θεμελιακή τοποθέτηση του ο Καστοριάδης, εκφράζει με σαφήνεια και ακρίβεια ότι o τρόπος οργάνωσης κάθε πολιτικού σχηματισμού, δεν είναι μόνο θέμα απλής διαδικασίας άνευ αξίας, αλλά είναι εξίσου βαθιά πολιτικό ζήτημα και μάλιστα άμεσα συνδεδεμένο με τα περιεχόμενα που ο σχηματισμός αυτός προτάσσει και τα κοινωνικά υποκείμενα που αυτός επιδιώκει να εκφράσει. Με αυτήν την έννοια οι διαδικασίες εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης - όπου αυτές είναι αναγκαίες - είναι ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα. Μόνο σ’ ένα κράτος ή σ’ έναν οργανισμό, στο οποίο λειτουργεί η δημοκρατία με την ανωτέρω έννοια, υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν εποικοδομητικές λύσεις. Αλλά ποια δημοκρατία και με ποια χαρακτηριστικά; Ο εκδημοκρατισμός της κοινωνίας είναι η βάση κάθε προοδευτικής κατεύθυνσης.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                Η Πατριωτική Συσπείρωση
                                                 σας καλεί  να πάρετε μέρος


Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Newspeak και χειραγώγηση σκέψης: «Ρατσισμός»

Newspeak και χειραγώγηση σκέψης: «Ρατσισμός»


Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013
Το Newspeak (‘Νέα Ομιλία’) είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» ή «Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα», όπως έμεινε γνωστό (Nineteen Eighty-Four)*. Πρόκειται για μια ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».

Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό

Ο Σαράντος Καργάκος με το μεγάλο χάρισμα της γλώσσας, της ιστορικής ευθύνης, της ευρυμάθειας και του θάρρους της γνώμης του, ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο, αυτό που διατυπώνω συνεχώς και τονίζω στην διαπασών ότι ο ελληνισμός περνά την μεγαλύτερη και πρωτοφανή παρακμιακή του πορεία σε όλα τα επίπεδα, εξαιτίας της δικής του ευθύνης: Ηθικά, πνευματικά, κοινωνικά, πολιτικά οικονομικά, εθνικά και κυρίως και συνοπτικά πολιτισμικά, που είναι και η βασική αιτία της οικονομικής και γενικότερης κρίσης που  βιώνουμε σήμερα.
                                                                                                 Δαμιανός Βασιλειάδης
                                                                                                         Αθήνα, 30.9.2016

Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό


του Σαράντου Καργάκου   

Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»:

«Αραπιάς άτι, Γάλλου νούς, βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Αγγλου*
πόλεμος μέγας πολεμά, βαρε τό καλυβάκι…»