Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Παράνομη μετανάστευση και προτάσεις λύσης

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΥΣΗΣ
Η ουσία του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης
Αναμφίβολα η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα της Ελλάδας. Ζήτημα επιβίωσης του Ελληνισμού. Δεν έχει ωστόσο σχέση με τους ίδιους τους λαθρομε-τανάστες, των οποίων η έγνοια είναι πώς θα εξασφαλίσουν στον ήλιο μια καλύτερη μοίρα, έτσι όπως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται το πεπρωμένο τους. Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις φανατικών ισλαμιστών και εγκληματικών στοιχείων από τις χώρες προέλευσης. Είναι αντιθέτως καθαρά θέμα που αφορά την Ελλάδα, δηλαδή τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες, γενικά την ελληνική πολιτεία και κοινωνία. Ασφαλώς το πρόβλημα έχει και την επέκτασή του και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία.
Η ιστορική πορεία των πληθυσμιακών ροών είναι ένα μακροϊστορικό φαινόμενο μέσα στο οποίο εντάσ-σεται και η παράνομη μετανάστευση. Από τις σημαντικότερες αιτίες είναι η φτώχεια, οι πόλεμοι, ο υπερπληθυσμός και γενικά οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες των χωρών προέλευσης. Η ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών και ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα παίρνει τη μορφή εισβολής, η οποία, αν ξεπεράσει ορισμένες διαστάσεις, μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπειες, όσον αφορά την εθνολο-γική μεταβάλλεται από εισβολή σε εποικισμό. Ένα φαινόμενο που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπό-τητας.
Η μετανάστευση στα ευνομούμενα κράτη γίνεται με κανόνες, δηλαδή με συμβάσεις. Το έωλο επιχείρημα που ξεστόμισε κάποτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ότι «κι εμείς ήμασταν μετανά-στες» για να δικαιολογήσει την παράνομη μετανάστευση, μόνο θυμηδία μπορεί να δημιουργεί, αν δεν αποτελεί υποκρισία. Το παράδειγμα ότι και σε άλλα κράτη υπάρχει το φαινόμενο, είναι κι’ αυτό παρα-πλανητικό. Δεν ανήκουμε στις αποικιοκρατικές χώρες, που σε τελική ανάλυση ίσως πρέπει να πληρώσουν για ό,τι κακό έπραξαν στους κατοίκους των χωρών που εκμεταλλεύτηκαν άγρια. Είναι απαράδεκτο να γίνει η Ελλάδα μια νέα αποικία, επειδή έτσι το θέλουν ιμπεριαλιστικοί κύκλοι, που βασικά δημιουργούν το πρόβλημα και μάλιστα να έχουν οι γηγενείς μπροστά τους το φάσμα της εξολόθρευσής από τους εποίκους, όπως συνέβη ιστορικά στην Αυστραλία, στη Βόρειο Αμερική και σε ορισμένα κράτη της Νοτίου Αμερικής και Αφρικής, το τελευταίο δεν αποτελεί φαντασίωση. Η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αποικιοκρατική χώρα, για να υφίσταται μάλιστα κατά κύριο λόγο το βάρος όλης της μεταναστευτικής εισροής, που παίρνει διαστάσεις τσουνάμι. Πόσα εκατομμύρια κατατρεγμένων μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα, χωρίς να βουλιάξει στην εξαθλίωση και τον αλληλοσπαραγμό;
Αν από την άλλη ταυτίζουμε την μετανάστευση με την λαθρομετανάστευση, τότε πρακτικά καταργούμε κάθε έννοια έθνους – κράτους και ταυτιζόμαστε με εκείνους τους κοσμοπολίτικους, πολυπολιτισμικούς ψευτοδιεθνιστικούς κύκλους, που θέλουν να το καταργήσουν για να το μεταβάλουν σε μια παγκοσμιο-

  


                                                                                                         1
ποιημένη αγορά, με ανοιχτά σύνορα, όπου θέματα όπως η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία δεν έχουν νόημα πια και όπου ο πολίτης μετατρέπεται σε έναν χειραγωγούμενο καταναλωτή.
Τέλος η πείνα και η πλήρης εξαθλίωση μπορεί να τους οδηγήσει σε απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες, που ακόμη είναι νωρίς να συλλάβουμε την έκταση και το μέγεθός τους. Τα τραγικά σημάδια ωστόσο είναι ήδη ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Οι λαθρομετανάστες αποτελούν στην ουσία το μοντέρνο παγκόσμιο λούμπεν προλεταριάτο, που χρησιμοποιούν και διακινούν έμμεσα ή άμεσα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (τα υπερεθνικά μονοπώλια και οι ντόπιοι κολαούζοι τους) για τους δικούς τους στρατηγικούς, οικονομικούς και γεωπολιτικούς σκοπούς.
Για τον λόγο αυτόν η Ελλάδα γέμισε από εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες πολύ πριν το 2015. Είναι λάθος λοιπόν η αντίληψη ότι οι μετανάστες έρχονται ως «ροές», όπως κατεβαίνει το νερό το βουνό, και υπό την πίεσή τους τα κλειστά σύνορα των κρατών, είτε αυτά το θέλουν είτε όχι, ανοίγουν. Οι μετανάστες πηγαίνουν όπου πρώτα μαθαίνουν ότι οι πύλες είναι ανοιχτές γι’ αυτούς. Αίτια της μαζικής μετανάστευσης, κατά το σκεπτικό μας, δεν είναι, όπως διατυμπανίζεται, οι πόλεμοι και η πείνα, διότι αυτά υπήρχαν πάντα χωρίς να γίνονται μαζικές μεταναστεύσεις. Πάντοτε υπήρχαν πόλεμοι στην ανθρωπότητα, όμως δεν υπήρχαν τα σημερινά φαινόμενα λαθρομετανάστευσης. Γιατί δεν φεύγουν οι Παλαιστίνιοι από την πατρίδα τους, αλλά αγωνίζονται στην χώρα τους για τα δίκαιά τους; Ακόμη και οι Κούρδοι, που υφίστανται τα πάνδεινα από τον πόλεμο στην Συρία δεν εγκαταλείπουν την τόπο τους, αλλά πολεμούν να αποκτήσουν την δική τους πατρίδα.
Γιατί οι μουσουλμάνοι κατευθύνονται προς την χριστιανική Ευρώπη και όχι προς τις πλούσιες μουσουλμανικές χώρες όπως τα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία; Αυτές οι ερωτήσεις προκειμένου να απαντηθούν απαιτούν τον συνυπολογισμό και άλλων παραμέτρων, πέρα από την πείνα και τον πόλεμο. Οι παράμετροι πρέπει να αναζητηθούν στην πλανητική διοργάνωση των μεταναστευτικών μετακινήσεων. Αυτή θέτει τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και συγκοινωνίας στην υπηρεσία των υποψηφίων μεταναστών. Αυτή δίνει υποσχέσεις που διεγείρουν το επιθυμητικό των τελευταίων. Αυτή προετοιμάζει τις συνειδήσεις των πολιτών της Ευρώπης να δεχθούν την σταδιακή μετάλλαξη των εθνικών κοινωνιών σε «πολυπολιτισμικές».
Τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας προώθησαν συνειδητά τη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας δια της βίας. Τα ανοιχτά σύνορα και η απόκτηση ιθαγένειας που προγραμμάτισαν σκόπιμα τα δύο κόμματα εξουσίας με τη σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς, αποτέλεσαν προσκλητήριο για την είσοδο στον «παράδεισο». Οι Έλληνες απέδειξαν επανειλημμένα την απαράμιλλη ανθρωπιστική τους συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς απανταχού της υφηλίου σε ποικίλες καταστροφές, είτε από φυσικά φαινόμενα είτε από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δεν χρειάζονται πιστοποιητικά ανθρωπισμού από εκούσιους ή ακούσιους πράκτορες ξένων συμφερόντων ή από κάποια «αριστερά ή αριστερίστικα» ιερατεία. Τα περί «ανθρωπισμού, διεθνισμού, αλληλεγγύης, οικουμενισμού κ.λπ» είναι άλλοθι που χρησιμοποιούν εξωθεσμικά κέντρα 
                                                                                    2
εντός και εκτός Ελλάδας, για να υπηρετήσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης. Γιατί ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται. 
Ο εποικισμός της Ελλάδας από λαθρομετανάστες, κυρίως από ισλαμικές χώρες, υπηρετεί άμεσα και έναν άλλο στόχο, τη δημιουργία στην Ελλάδα ισχυρής και πολυπληθούς μουσουλμανικής μειονότητας, ως μελλοντικής πέμπτης φάλαγγας, της οποίας την προστασία και κινητοποίηση θα αναλάβει εργολαβικά η γειτονική Τουρκία ή κάποια άλλη χώρα, (δεν έχει σημασία ποια), για να την χρησιμοποιήσει ως μοντέρνο και «ειρηνικό» προγεφύρωμα, για τον έλεγχο της χώρας. Τα σημάδια, έχουν ξεπεράσει ήδη και τις λεγόμενες «αποχρώσες ενδείξεις». Επιπλέον πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα είναι κατευθυνόμενη και κυρίως από την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Οζάλ είχε πει κάποτε ότι με την Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο. Αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους και θα την αλώσουμε. Ήδη, εκτός από τους έως σήμερα εισελθόντες λαθρομετανάστες από την Τουρκία, υπάρχουν στα παράλια, όπως είναι διαπιστωμένο ήδη, δυόμισι εκατομμύρια, έτοιμοι να περάσουν στα νησιά μας, που ήδη έχουν βουλιάξει κυριολεκτικά από τις ανεξέλεγκτες εισροές, δημιουργώντας άλυτα κοινωνικά προβλήματα, ασφάλειας, υγείας, ανεργίας κ.λπ.
Πέραν τούτου, θα ήταν σκόπιμο να δοθεί εξήγηση, γιατί πολλά από τα «χοτ σποτ» είναι δίπλα ή και πάνω στις εξόδους του Νομού Αττικής ή βρίσκονται ακόμη μέσα ή δίπλα σε καίριες – στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πράγμα που συνιστά κίνδυνο και για την εθνική ασφάλεια.
Η πολυπολιτισμική και πολυεθνική κοινωνία που ευαγγελίζονται και που με τη βία προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελλάδα οι κυβερνώντες από την εποχή Σημίτη και κυρίως με τη συνειδητή πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπικουρούμενοι από τη μεγάλη πλειοψηφία της Αριστεράς, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη συνοχή και επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας, που για πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία της κινδυνεύει από αφανισμό. Πολλές φορές έχουμε ισχυριστεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει έρθει στην Ελλάδα σε διατεταγμένη αμερικανική υπηρεσία για να δημιουργήσει στον κατά τα άλλα ευλογημένο αυτόν τόπο, μια πολυπολιτισμική χώρα, πολυεθνική, πολυφυλετική, πολυθρησκευτική με ανοιχτά σύνορα. Την ίδια πολιτική ακριβώς ακολουθεί και ένα μεγάλο τμήμα της αριστεράς εξαιτίας μιας παρωχημένης, αλλά παγκοσμιοποιημένης διεθνιστικής αλληλεγγύης, η οποία τελικά δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Αποτελεί πια μια απτή πραγματικότητα, ενώ παλιά θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για φαντασιώσεις, ότι ο κίνδυνος αφανισμού της Ελλάδας, που είναι πλέον δια γυμνού οφθαλμού ορατός με τον εποικισμό της χώρας από εκατομμύρια λαθρομετανάστες από Ασία και Αφρική και βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία. Με τον αριθμό και τον ρυθμό εισροής λαθρομεταναστών, μέσα σε είκοσι χρόνια την Ελλάδα θα έχουν κατακλύσει πάνω από δέκα εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Αν υπολογίσει κανείς την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, την γήρανση του πληθυσμού, την φυγή της νεολαίας στο εξωτερικό, την ανεργία και την γενικότερη κρίση που περνάει η Ελλάδα, τότε μπορεί με σιγουριά να υπολογίσει κανείς ότι το ολιγότερο οι Έλληνες με μαθηματική ακρίβεια, θα αποτελέσουν μειονότητα. Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο νόμος περί ιθαγένειας που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή με 
                                                                                    3
τόσο χαλαρές διατάξεις αποτελεί πρόσκληση για τα εκατομμύρια που ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ελλάδα. Αν σε πέντε χρόνια τα παιδιά των λαθρομεταναστών παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια, γιατί να μην έρχονται έγκυες γυναίκες ή οικογένειες με παιδιά από την Ασία και την Αφρική, για να πάρουν σε πέντε χρόνια την ελληνική ιθαγένεια; 
Εν κατακλείδι:
Τόσο η «εκσυγχρονιστική και ανανεωτική» Αριστερά όσο και η «εκσυγχρονιστική» σοσιαλφιλελεύθερη και συντηρητική Δεξιά, που ασκούν ηγεμονική ιδεολογική εξουσία, από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά σε συγκλίνουσα πορεία, αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης. Αυτής της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, που θέλει να διαλύσει το έθνος –κράτος, που λέγεται Ελλάδα και ελληνικός πολιτισμός και όλο το αξιακό σύστημα που το εκφράζει. Βασικά και με δική μας υπαιτιότητα συντελούμε στην ισλαμοποίηση της πατρίδας μας, με όσα κάνουμε και όσα παραλείπουμε.
Οι πρόγονοι και οι γονείς μας έχυσαν ποταμούς αίματος για να φτάσουμε σε μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής και τώρα μέσα σε μια στιγμή ζούμε την απόλυτη βαρβαρότητα εξαιτίας και της πολιτικής των χρεοκοπημένων και φαύλων κομμάτων.
Ξεχνούν ότι και οι Έλληνες που υπομένουν και υποφέρουν τα πάνδεινα
έχουν κι αυτοί δικαιώματα και προ πάντων αλληλεγγύη και όχι μόνο οι λαθρομετανάστες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν και τους Έλληνες πολίτες.
Τέλος ο μύθος ότι οι λαθρομετανάστες που στο σύνολό τους είναι ισλαμιστές (τους χριστιανούς εξοντώνουν στην Συρία και στις άλλες χώρες, όπου ακόμη έχουν απομείνει υπολείμματα, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς) θα αποκτήσουν την ελληνική συνείδηση πηγαίνοντας στα ελληνικά σχολεία είναι παραπλανητικός. Πρώτον ότι δεν θα υπάρχουν σε μερικά χρόνια ελληνόπουλα στα σχολεία και δεύτερον ποια είναι η ελληνική παιδεία αλήθεια που διδάσκεται στα σχολεία; Ο πολυπολιτισμός και το μίσος για κάθε τι το ελληνικό;
Η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα γιγαντώθηκε προγραμματισμένα, όχι μόνο με την ανοχή, αλλά με τη συνενοχή των ελληνικών κυβερνήσεων και των κομμάτων της Αριστεράς. Γιατί με την βία να γίνουμε ένα πολυπολιτισμικό κράτος, με πολλές εθνότητες; Ποιος μπορεί να το δικαιολογήσει; Γιατί δια της βίας και επειδή το θέλουν οι παγκοσμιοποιημένοι νεοταξικοί από αριστερά και δεξιά;
Τόσο η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτόν, γεγονός που πιστοποιούν οι ακόλουθες δηλώσεις – ομολογίες.
Δείγμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι ακόλουθες δηλώσεις:
                                                                                    4
«Η ένταξη των μεταναστευτικών πολιτικών σε στρατηγικές ανάπτυξης προς όφελος όλων και κυρίως των χωρών καταγωγής μεταναστών». 
Την πρωτοκαθεδρία προς υλοποίηση αυτού του στόχου κατέχει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος που είπε την περίφημη φράση, που δεν θα την τολμούσε να την πει κανένας θιασώτης των λαθρομεταναστών: «Ευχαριστώ εκείνους που επιλέγουν την Ελλάδα, για να ζήσουν μαζί μας και αγωνιστούν για μια καλύτερη κοινωνία. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε πίσω. Δηλώσεις όπως οι ακόλουθες αποδεικνύουν περίτρανα την ταύτιση των δύο κομμάτων εξουσίας στη πολιτική της λαθρομετανάστευσης: «Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για θέματα μετανάστευσης είναι πραγματικό και αδιάλειπτο...Στο εσωτερικό της επικράτειας η παρουσία των μεταναστών συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη βελτίωση των δημογραφικών δεικτών, στη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων. Η μεταφορά ενός διαφορετικού πολιτισμικού κεφαλαίου συνέβαλε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στην ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας...». Το έργο συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ.
Η υποκρισία των κομμάτων εξουσίας στο έσχατο σημείο!

ΙΙ. Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος
1.     Να καταγράψει το κράτος επιτέλους ποιοί και πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες και να κάνει την ταυτοποίησή τους. Για να μπορεί να μελετήσει επιστημονικά το πρόβλημα και να οργανώσει την αντιμετώπισή του, καταστρώνοντας μια εθνική στρατηγική λαθρομετανάστευσης. Επιπλέον για να προστατεύσει και τους ίδιους λαθρομετανάστες από την εκμετάλλευση τους από μέρους Ελλήνων και ξένων.
2.     Να καθοριστεί με νόμο το ποσοστό (ο αριθμός) που χρειάζεται η χώρα και μπορεί να αντέξει από οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής πλευράς. Συνεπώς πρέπει να μπει οπωσδήποτε ποσόστωση. Πόσους λαθρομετανάστες μπορεί να απασχολήσει και να διαθρέψει αυτός ο τόπος, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πληθυσμιακής αλλοίωσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού, καθώς επίσης της πολιτισμικής του ιδιοπροσωπίας; Από κει και πέρα να καθοριστεί το πρόγραμμα αντιμετώπισής του.
3.     Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι μοντέρνοι δουλέμποροι, για να σταματήσει η με το αζημίωτο,    κερδοφόρος διαμεσολάβησή τους ανάμεσα στις χώρες προέλευσης και την χώρα, που υφίσταται το πρόβλημα. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να καθιερωθούν αυστηροί νόμοι που επιβάλουν ποινές σε όσους είναι υπεύθυνοι για την είσοδό τους στη χώρα μας, καθώς και σε όσους απασχολούν λαθρομετανάστες, χωρίς να τους έχουν δηλώσει στις αρχές, για να μπορεί αυτό το φαύλο και χρεωκοπημένο κράτος της διαπλοκής, της μίζας και της αρπαχτής και της γενικευμένης ασυδοσίας και αυθαιρεσίας, όταν γίνει κράτος και εφόσον λειτουργήσει στοιχειωδώς, να αντιμετωπίσει το
5
πρόβλημα στη ρίζα του. Αυστηρές ποινές για εργοδότες, που απασχολούν μετανάστες χωρίς άδεια εργασίας. Να επιβαρύνονται με τα έξοδα επαναπροώθησης του αλλοδαπού.
Αυστηρές ποινές για όσους ενοικιάζουν σπίτια σε παράνομους μετανάστες. Υποχρέωση του ιδιοκτήτη να παρουσιάζει τον υποψήφιο ενοικιαστή στην Αστυνομία, η οποία τον ελέγχει πριν υπογραφεί το συμφωνητικό ενοικίασης.
4. Επίσης θα πρέπει να προσεχθεί και η πτυχή της ασφάλειας των πολιτών και της εθνικής ασφάλειας.
5.     Να γίνουν προσπάθειες είτε να καταργηθεί η συνθήκη «Δουβλίνου ΙΙ» που επιτρέπει την αναγκαστική επανεισαγωγή λαθρομεταναστών στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους, είτε να τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα βάρη της αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών να κατανεμηθούν ισότιμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ανάλογα με το ΑΕΠ τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι το Δουβλίνο ΙΙ δεν λύνει το πρόβλημα στη βάση του και από μόνο του. Ούτε τα ταξιδιωτικά έγγραφα αποτελούν λύση, γιατί αυτά δεν αναγνωρίζονται από κανένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι άλλοι δεν είναι οι Κουτόφραγκοι, όπως αφελώς νομίζουν πολλοί Έλληνες. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως αυτές οι λεγόμενες του Βίζενγραντ έχουν κλείσει τα σύνορά τους.
6.     Να κλείσουν ερμητικά τα σύνορα. Η δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κλείσουν τα σύνορα και να αποτραπεί η λαθρομετανάστευση είναι φτηνό τέχνασμα. Δε χρειάζεται ούτε η FRONTEX, ούτε καμιά άλλη δύναμη. Τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται από τον στρατό και το ναυτικό. Δουλεμπορικά πλοιάρια αναχαιτίζονται εν πλώ και καταναγκάζονται να επιστρέψουν στα παράλια προέλευσής τους.
7.     Σε περίπτωση παράνομης εισόδου τότε όλοι οι λαθρομετανάστες θα εισάγονται απευθείας σε Κέντρα Υποδοχής στα σύνορα και όχι αλλού, όπου θα κρατούνται έως την επαναπροώθησή τους και όχι να διασπαρούν σ’ όλη την Ελλάδα. Οι «Εταίροι μας» πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και όχι να κατηγορούν την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως Πόντιοι Πιλάτοι. Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους προέρχονται από χώρες, όπου η ζωή δεν έχει μεγάλη αξία και οι αντιστάσεις είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες, τότε μπορούμε να ερμηνεύσουμε γιατί συμβαίνουν στη χώρα μας όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν, αν δεν λάβουμε τα απαραίτητα, σκληρά μεν, αλλά δίκαια μέτρα, τόσο για τους Έλληνες, αλλά σε τελευταία ανάλυση και για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες.
8.     Να δοθούν κίνητρα επαναπατρισμού, συγχρόνως με μια πρώτη οικονομική βοήθεια από τα κοινοτικά ταμεία, για να μην επιβαρυνθεί ο ήδη υπέρμετρα βεβαρυμμένος προϋπολογισμός.
9.     Όσοι καταδικάζονται από για ποινικά αδικήματα θα πρέπει να απελαύνονται χωρίς άλλες διαδικασίες.
10.   Να γνωστοποιηθεί στις ξένες Πρεσβείες και στις χώρες από τις οποίες  προέρχονται οι λαθρο-μετανάστες, ότι «ο παράδεισος» που περιμένουν ερχόμενοι στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια! 
Στην Τουρκία πρέπει να επιβληθούν ποινές τέτοιες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε το κόστος του επιδιωκόμενου οφέλους να είναι μεγαλύτερο από τη συνολική ζημιά. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.
Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν τα μέτρα τους και από πάνω επικρίνουν και την Ελλάδα για τη στάση της απέναντι στους λαθρομετανάστες και μάλιστα επιβάλλονται ποινές. Οι λαθρομετα-νάστες προωθούνται σχεδιασμένα μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα και δεν φτάνουν εκεί χωρίς χαρτιά. Τα έγγραφα εξαφανίζονται σκόπιμα από τους διακινητές τους και οπωσδήποτε είναι αναμεμειγμένες και τουρκικές υπηρεσίες. Και ασφαλώς υπάρχουν τρόποι, αν θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να εξαναγκάσει την Τουρκία να συμμορφωθεί. Όμως χρειάζεται και προϋποθέτει πρώτα τη βούληση των ελληνικών κυβερνήσεων και κομμάτων.
11.  Όσοι δικαιούνται ασύλου, να τους παρασχεθεί με γρήγορες διαδικασίες. Αν όχι, τότε πρέπει να απελαθούν, γιατί αυτοί τουλάχιστον για να ζητούν άσυλο πρέπει να προσκομίσουν χαρτιά, που να εμφαίνεται ότι διώκονται πολιτικά. Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση ανάμεσα στους πρόσφυγες, τα άτομα που δικαιούνται πολιτικό άσυλο και τους οικονομικούς λαθρομετανάστες.

12.  Να προστατευθούν οι εναπομείναντες με την παροχή όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που έχουν και οι Έλληνες εργαζόμενοι, ώστε οι νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες να μη γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και ανταγωνισμού με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Ασφαλώς η ιθαγένεια δεν αποτελεί δικαίωμα. Όλα τα ανωτέρω μέτρα και οι εναλλακτικές προτάσεις δεν γίνονται φυσικά με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Χρειάζεται ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του και δεν είναι παρακράτος της ασυδοσίας, της διαφθοράς και της αρπαχτής, όπως τονί-σαμε, αλλά τηρεί και εφαρμόζει τους νόμους για όλους, Έλληνες και λαθρομετανάστες. (τους όποιους νόμους).

13.  Κατάργηση του νόμου περί ιθαγένειας και συγκεκριμένα της Τροποποίησης Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νόμος 4332/2015 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 7/6.9.2015. Ο νόμος αυτός βασίζεται σε τροποποίηση του γνωστού νόμου Ραγκούση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, νόμος 3838/2010, που κηρύχτηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο Επικρατείας. Ο τελευταίος νόμος περί ιθαγένειας βασικά αποτελεί πρόσκληση σε όλους τους κατατρεγμένους της γης να έλθουν στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει όσο ακόμη είναι καιρός.

Η λύση του προβλήματος προϋποθέτει εν κατακλείδι τη ριζική ανατροπή ολόκληρου του μεταπολιτευ-τικού πολιτικού συστήματος και της σαθρής και καταστροφικής παγκοσμιοποιημένης, νεοταξικής ιδεο-λογίας, στην οποία βασίστηκε και την οποία στήριξαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης.
********************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου