Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η κραυγή της Ελλάδος

Ζωή χωρίς ελευθερία είναι χειρότερη κι από τον θάνατο



Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Σήμερα που η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά στον βάλτο της χρεωκοπίας –οικονομικής, πολιτικής, πνευματικής- και αντιμετωπίζει το φάσμα μιας νέας υποδούλωσης σε υπερεθνικά μορφώματα, επιχειρείται δόλια από τις νεοταξικές δυνάμεις η κατεδάφιση του 1821.

Το «σκοπιανό» πρόβλημα: Δυναμίτης στα θεμέλια της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα.

«Η επίλυση της διαφοράς για την ονομασία είναι ευθύνη της ηγεσίας της πΓΔΜ και της Ελλάδας. Πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται, ωστόσο, προσπάθεια και από τις δύο πλευρές και η ευθύνη είναι δική τους»

Φίλιπ Ρίκερ

«Το πραξικόπημα στην Τουρκία»

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, δημοδιδασκάλου, συγγραφέα
Αθήνα, 17 Ιουλίου 2016

''H κίνηση που έγινε ήταν μια προδοσία εναντίον του κράτους και θα πληρώσουν βαριά το τίμημα της προδοσίας τους''. Αυτά είπε στην ομιλία του σε κλειστό κύκλο οπαδών του στην Κωνσταντινούπολη, προχθές ο Ερντογάν. Και συνέχισε: ''Αυτή η κίνηση θα γίνει η αιτία να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις από αυτούς που είχαν σχέση με το παράλληλο κράτος...''.

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι θέλει να αξιοποιήσει την απόπειρα, όπως και να τα την χαρακτηρίσει κανείς, για να επιβάλει τον απόλυτο έλεγχο όχι μόνο στις ένοπλες δυνάμεις, που παίζουν καθοριστικό ρόλο, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό. Οι συλλήψεις και δικαστικών είναι ενδεικτικές του πράγματος.

Πολιτική, κόμματα, κομματισμός, εξουσία

Πιθανή συμβολή σε μια «θεωρητική διαμάχη»

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, δημοδιδασκάλου, συγγραφέα
                                                                  
                                                                 Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις
                                                                                                              Αντισθένης

Εισαγωγή

Στον γενικότερο εκφυλισμό καθιερωμένων οραμάτων, αρχών, αξιών και την πρωτόγνωρη παρακμιακή πορεία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας, κυρίως κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης, δεν είναι δυνατόν και οι έννοιες, εκφρασμένες με λεκτικά σύμβολα, δηλαδή μέσω της γλώσσας, να μην υφίστανται την φθορά, την διαφθορά, την αλλοίωση και αλλοτρίωση. Φθείρεται η κοινωνία, φθείρονται τα πάντα. Άρα και η γλώσσα που εκφράζει τις έννοιες, με τις οποίες επικοινωνούμε. Κακοποιείται κι αυτή ως έκφραση ενός γενικότερου εκφυλιστικού φαινομένου, που ως «επάρατη νόσος» ενέσκηψε στην ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, πραγματικά και όχι φαντασιακά, υπαρξιακά προβλήματα του ελληνικού έθνους.

Newspeak και χειραγώγηση σκέψης: «Ρατσισμός»

Τρίτη,15 Οκτωβρίου 2013

Το Newspeak (‘Νέα Ομιλία’) είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» ή «Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα», όπως έμεινε γνωστό (Nineteen Eighty-Four)*Πρόκειται για μια ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».

Παράνομη μετανάστευση και προτάσεις λύσης

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΥΣΗΣ
Η ουσία του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης
Αναμφίβολα η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα της Ελλάδας. Ζήτημα επιβίωσης του Ελληνισμού. Δεν έχει ωστόσο σχέση με τους ίδιους τους λαθρομε-τανάστες, των οποίων η έγνοια είναι πώς θα εξασφαλίσουν στον ήλιο μια καλύτερη μοίρα, έτσι όπως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται το πεπρωμένο τους. Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις φανατικών ισλαμιστών και εγκληματικών στοιχείων από τις χώρες προέλευσης. Είναι αντιθέτως καθαρά θέμα που αφορά την Ελλάδα, δηλαδή τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες, γενικά την ελληνική πολιτεία και κοινωνία. Ασφαλώς το πρόβλημα έχει και την επέκτασή του και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία.